Duyurular RSS

Tüm Etkinlikler

Haberler RSS

Tüm Haberler

El Sanatları Topluluğu - Gaziantep’in Tarihi ve Kültürel Yerlerine Ait Şehir Gezisi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü hocaları, öÄŸrencileri ve El Sanatları TopluluÄŸu olarak Teknik gezi kapsamında “Gaziantep’in tarihi ve kültürel yerlerine ait ÅŸehir gezisi” gerçekleÅŸtirildi. Bu gezide ÅŸehrin tarihî, kültürel dokusu, müzelerin içerisinde yer alan tarihi eserler ve sanatla olan iliÅŸkisi öÄŸrencilere kapsamlı olarak anlatılmıştır. Åžehrin turistik zenginliÄŸini yansıtan mekânlarına odaklanılan; müzeler, tarihi hanlar, bakırcılar çarşısı, Gaziantep Kalesi gezilmiÅŸtir. Somut ve somut olmayan kültürel mirasımızın tanıtılması, korunması ve bu deÄŸerlere sahip çıkılmasının önemine vurgu yapılmıştır.
       Geziye, El Sanatları Bölüm BaÅŸkanı ÖÄŸr. Gör Veysel ÇÄ°FTÇÄ°, El Sanatları TopluluÄŸu akademik danışmanı ÖÄŸr. Gör. Yasemin POLAT, ÖÄŸr. Gör. Dr. Fatime EROL ve 2. Sınıf bölüm öÄŸrencileri katılmıştır.