Meslek Yüksekokulumuzda "Tapu ve Kadastro Alanındaki Hukuki Uyuşmazlıklar" Başlıklı Söyleşi Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz CoÄŸrafya TopluluÄŸunun katkılarıyla, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Tapu ve Kadastro Alanındaki Hukuki UyuÅŸmazlıklar” baÅŸlıklı söyleÅŸi 06.11.2023 tarihinde gerçekleÅŸtirildi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Åžehir Planlama Bölümü Tapu ve Kadastro Programı ÖÄŸretim Elemanlarından ÖÄŸr. Gör. Zeynep BüÅŸra BÄ°LGÄ°N’in moderatörlüÄŸü ve Kilis Baro BaÅŸkanı Av. Mehmet TaÅŸcı’nın sunumlarıyla gerçekleÅŸtirilen söyleÅŸide TaÅŸçı, tapu ve kadastro uygulamalarından doÄŸan uyuÅŸmazlıklar, mülkiyet hakkından doÄŸan davalar, emsal yargı kararları, bilirkiÅŸi incelemelerinde esas alınan kriterler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. TaÅŸçı ayrıca, tapu ve kadastro birimlerinde çalışan personelin alabileceÄŸi tedbirler ve Kilis ilinde karşılaşılan uyuÅŸmazlıklar hakkında bilgi verdi.

SöyleÅŸi, soru-cevap bölümünün ardından  sona erdi.