GIDA TEKNOLOJÄ°SÄ° PROGRAMI
Programın Amacı
Gıda Teknolojisi Programı, gıda sanayinde hammaddelerin üretiminden başlayarak tüketici tarafından kullanımına kadar uzanan gıda zinciri içinde, ara eleman olarak görev üstlenebilecek, Gıda Mevzuatını bilen ve buna göre üretim yapmayı ilke edinmiş, gerekli bilgi ve tecrübeye sahip mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Diğer taraftan, programın bulunduğu bölgedeki gıda fabrikaları ve gıda işletmeleri öğrencilerimizin uygulamalarını sağlıklı bir şekilde yapabileceği, çalışma disiplinlerini ve pratik kabiliyetlerini arttırabilecekleri yerler olarak bize yardımcı olmaktadır. Hem bu yörede hem de çevre illerde gıda üretimi konusundaki ara işgücü ihtiyacı dikkate alındığında öğrenciler tarafından Gıda Teknolojisi Bölümü her zaman tercih edilen bir program olmuştur.
Gıda Teknolojisi Programı
Her türlü gıdanın üretimi, işlenmesi, muhafaza edilmesi, gerekli kontrol ve analizlerinin yapılmasında etkin rol alacak gıda teknikerleri yetiştiren bir önlisans programıdır. İki yıllık bir eğitim verilmekte ve eğitim-öğretim süresi içinde öğrenciler staj görmektedir. Gıda İşleme Bölümü birçok üniversitede aktif olarak öğrenci kabul etmektedir. Ayrıca bazı özel üniversitelerde de bölüm eğitim-öğretime devam etmektedir
Gıda Teknolojisi Programı İş Olanakları – Mezun Öğrenciler Nerelerde Çalışır
Gıda Teknolojisi Programından mezun olan öğrencilere ‘’Gıda Teknikeri’’ unvanı verilmektedir. Gıda Teknolojisi önlisans mezunları, gıda endüstrisi ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında, İl Sağlık Müdürlüklerinde, Orman Bakanlığına bağlı kontrol laboratuvarlarında, belediyelerde, gıda sektöründe üretim yapan fabrikalarda ve kalite kontrol laboratuvarlarında teknik eleman sıfatı ile iş bulma imkanına sahiptir. Ayrıca kendilerine ait işletmelerde çalışmaları da mümkündür.
Gıda Teknolojisi iş imkanları şunlardır:
Gıda Teknikeri Görev Tanımlaması
Gıda teknikeri görevleri şunlardır:
Gıda Teknolojisi Dikey Geçiş Bölümleri
Gıda Teknolojisi Programı mezunlarının dikey geçiş yapabileceği bir çok lisans bölümü mevcuttur. Aşağıda isimleri verilen bölümlerden birine dikey geçiş yapmak isteyen mezunlar her sene gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) katılabilirler. Bu sınavdan yeterli puanı alan adaylar, kontejan açan üniversitelerde bölüm tercihinde bulunup istedikleri bölüme yerleşebilirler. Dikey geçiş yapan öğrenciler, daha önce almış oldukları önlisans derslerinin intibağını yaparak eğitime 3. Sınıftan devam ederler.
 Gıda Teknolojisi DGS bölümleri:
Â